Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Twitterissä Seuraa meitä Instagramissa
Logo
 
Yritysesittelymme Uutisiamme Tuotteemme Tee löytöjä nettikaupastamme Moottoriurheilu on lähellä sydäntämme Rallikyyditykset jokaiseen lähtöön Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
Ari Könönen on harrastanut ralliautoilua jo vuodesta 1983
Rallitiimimme esittely Tuoreimmat moottoriurheilu-uutisemme kilpailukalustomme Kilpailukautemme tulokset ja raportit Rallihistoriamme Rallikuva-arkistomme Vauhdikkaat raceleffat Kannusta Ari Könöstä Yhteistyökumppanit vauhdissamme mukana
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
16.4.2019 - Éric Perrin nautiskeli Ville Pynnösen kartanlukijana Joutsan Seudun Moottoriradalla

Jääkiekon SM-liigahistorian eniten tehopisteitä (532) ja maaleja (189) tehnyt ns. ulkomaalaispelaaja, JYP-jääkiekkoikoni Éric Perrin paketoi uransa viimeisen ammattilaiskauden Joutsan Seudun Moottoriradalla kun hän istahti jyväskyläläisen ralliautoilija Ville Pynnösen kyytiin ja vietti vauhdikkaan moottoriurheilupäivän huipputehokkaan, rallisprint -viritteisen Mitsubishi Lancer Evolution IX kilpa-ajoneuvon ohjaamossa.

Elämyksellisessä vauhtipäivässä Perrin pääsi tutustumaan niin Ville Pynnösen rallitiimiin hyvän ystävänsä, rallisprintin Suomenmestari Ari Könösen isännöidessä tilaisuutta. Huolimatta loskaisista olosuhteista, kanadalainen kiekkotähti suunnattomasti nautti saamastaan elämyksestä ja totesi jääneensä koukkuun autourheilun vauhdikkaaseen maailmaan.

- Kun vuonna 2002 Éric Perrin tuli pelaamaan JYPiin niin ystävystyimme ja sen jälkeen olemme tiiviisti olleet tekemisissä aina näihin päivin saakka. Välillä Perrin kävi voittamassa Stanley Cupin samalla kun minä voitin rallisprintin Suomenmestaruuden. Nyt kun tiimalasissa aikaa on runsaasti mennyt niin meidän molemman ajot ja pelit on pelattu. Näin ollen oli luontevaa viettää vielä kerran yhteinen vauhtipäivä ja sellaisen meille järjesti Ville Pynnönen, jonka vauhdissa olen oman aktiiviurani jälkeen tiiviisti saanut olla, Könönen kertoo.

- Edellisen kerran Perrin nautiskeli kartanlukijan työtehtävistä kanssani kahdeksan vuotta sitten, joten olihan se jo aikakin palauttaa ne muistot pintaan ja samalla kokea jatkoa sille. Vaikka keli oli keväisen surkea niin siitä huolimatta meillä oli kaikin puolin mitä mainoin vauhtipäivä, jossa myös itsekin suunnattomasti nautimme kun näimme miten ilahtunut hyvä ystävämme oli kartanlukijan työtehtävistään. Oli ilo ja kunnia saada olla mukana päättämässä yhden suuren urheilijan uraa ja näin toivottaa hänelle myös menestystä siinä mitä sitten ikinä hän tuleekaan jatkossa tekemään, Könönen jatkaa.

Katso video tapahtumasta: https://www.youtube.com/watch?v=0enu5sIqyHM


9.9.2016 - Ari Könönen viihtyy Ville Pynnösen tallipäällikkönä - Parkinsonin tauti estää oman kilpailutoiminnan

Vuodesta 1983 lähtien aktiivisesti kilpailleen ja yli 30-vuotisen uran aikana yli 260 yleiskilpailun voittoa saavuttaneen jyväskyläläisen Ari Könösen aktiiviuran nopein erikoiskoe on ajettu; 52-vuotiaan ralliautoilijan matkakumppanina on viimeiset kuusi vuotta kulkenut Parkinsonin tauti, jonka etenemistä ei nykytietämyksellä voida pysäyttää. Silti 80-, 90- ja vielä 2000-luvulla voitosta toiseen ajanut rallikonkari pitää kiinni elämäntavassaan eli hän on, sairaudestaan huolimatta, tuttu näky kilpailupaikoilla; Tallipäällikön työtehtävät nuorelle Ville Pynnöselle pitävät Könösen edelleen tiiviisti mukana rakkaassa lajissa.

Rallipastorin lempinimeä nauttivan kuljettajan menestyksekäs ura alkoi jo vuonna 1976 kun hän 13-vuotiaana pääsi kesätöihin Rallin SM-mitalisti Jouko Pöystille, joka tutustutti innokkaan nuorukaisen lajin saloihin sekä ennen kaikkea legendoihin kuten Kyösti Hämäläiseen. Ensimmäisen kilpailunsa Könönen kaasutteli vuonna 1983 ja loppu onkin historiaa; Vauhdillaan hän hämmästytti niin yhteistyökumppanit kuin rallivaikuttajat ja sitä kautta avautui mahdollisuus vuonna 1986 kilpailla Suurajoissa stipendiaattina sekä Finnish Junior Rally Teamin jäsenenä, josta muistona kirjahyllyssä on upea EM-hopeamitalli. Lisäksi palkintovitriinistä löytyy rallisprintin Suomenmestaruuden, ja yli 260 yleiskilpailun voiton lisäksi satoja muita palkintoja kuten n. 40 kappaletta Keski-Suomen aluemestaruuksia niin rallissa kuin rallisprintissä.

Vuodesta 1981 lähtien Könönen on tuttu näky yrityksensä Jyväskylän Autovarusteen toimipisteessä ja edelleen nyt 35 vuotta myöhemmin hänen kanssaan voi käydä turinoimassa rallitarinoita Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa liikkeessä. Yritystoiminnan lisäksi Könönen on järjestänyt tuhansia asiakastilaisuuksia, joissa kyydissä on ollut polttarisankareiden ja muiden rallin elämyspalveluja haluavien tahojen lisäksi mm. JYP-jääkiekkojoukkueen kantavia hahmoja kuten nykyään TPS'ssä pelaava Eric Perrin. Aikoinaan kanadalaistähti innostui autourheilun vauhdikkaasta maailmasta niinkin paljon, että hän vapaa-ajallaan kävi kannustamassa hyvää ystäväänsä niin Könösen rallitiimin Vaajakosken tiloissa kuin vieraillut useissa kilpailuissa.

Könönen on tuttu näky myös kansainvälisten rallikuljettajien taustalta. Hänen Vaajakosken rallitallissa on useana vuonna MM-tiimit pitäneet leiriään valmistautuessaan sorateiden sirkukseen eli Suomen MM-ralliin. Muutenkin Ari on tutustuttanut satoja yhteistyökumppaneiden henkilöitä MM-rallin syövereihin ja toiminut niin Kristian Sohlbergin taustajoukoissa kuin ollut useana vuotena Suomen MM-osakilpailun MM-ralliradion ja WRC-TV selostaja Colin Clarkin avustajana. Myös Formula 1 veneiden MM-osakilpailuvoittoja saavuttanut Sami Seliö on ajattanut asiakastilaisuuksia ja kurvaillut testiä Könösen rantasaunalta käsin.

Nyt kuitenkin rallipastorin värikkäässä rallikirjassa on kappale vaihtunut kun Parkinsonin tauti on vaihdattanut ajohanskat tallipäällikön työtehtäviin. Sairaus on jo pitkään hidastanut konkarin vauhtia ja nyt se on edennyt siihen pisteeseen, että kiivas kilvanajo kilpailujen voitoista on vaihtunut Ville Pynnösen vauhdin ja kilpailukaluston kehittäjäksi.

- Kun vauhtini alkoi vuonna 2010 hiipua niin ensiksi kovasti etsimme syyllistä kilpailukalustosta, mutta sitten huomasin, että refleksini eivät enää olleet entisensä eikä siitä hetkestä mennyt kauaa kun sain diagnoosin Parkinssonin peruttamattomasta taudista sekä tiedon siitä, että vauhtini ei enää tulisi menemään kuin yhteen suuntaan. Tuon diagnoosin jälkeen päätin, että ajan niin kauan kun vain pystyn ja niin teinkin, vaikkakin vauhti ei ollut totuttua, Könönen kertoo.

- Vaikka ajohanskat on ripustettu rantasaunani seinälle niin silti pystyn jatkamaan työskentelyä ralliautoilun parissa. Olen erittäin kiitollinen kaikesta kokemastani ja myös nykyhetkestä, jossa olen läheltä saanut seurata kuinka nyt naapurinpoika Ville Pynnönen on erinomaisesti nousujohteisessa vauhdissa. Kuluneen kahden vuoden aikana olemme hänen kanssaan monipuolisesti eri alustoilla ajaneet tuhansia testierikoiskilometrejä turboahdetulla nelivetoisella kilpailukalustolla sekä tänäkin vuonna kilpailleet jo lähes kymmenessä tapahtumassa. Villen vauhti on erinomaisesti noussut niin lumella, soralla kuin asfaltilla ja uskon, että kunhan hän saa suoritettua varusmiespalveluksensa loppuun niin kaudella 2017 tulemme näkemään hänet useasti kilpailujen palkintokorokkeilla.

Seuraavan kerran Ville Pynnönen nähdään Ari Könöseltä tutun paholaisen punaisen kilpurin ratissa Hämeenkyrön ja Muuramen Riihivuoren rallisprinteissä, jossa, tuttuun tapaan, Ari Könönen valmentaa suojattiaan ja pitää hänen kilpailukalustostaan huolta samalla tuttuja ja tuntemattomia autourheilun ystäviä jututtaen.

Vanhentuneet uutiset:
- Kilpailukauden 2015 uutiset
- Kilpailukauden 2014 uutiset
- Kilpailukauden 2013 uutiset
- Kilpailukauden 2012 uutiset
- Kilpailukauden 2011 uutiset
- Kilpailukauden 2010 uutiset
- Kilpailukauden 2009 uutiset
- Kilpailukauden 2008 uutiset
Palvelemme sinua Jyväskylän keskustassa - Ota yhteyttä!