Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Twitterissä Seuraa meitä Instagramissa
Logo

Yritysesittelymme Uutisiamme Tuotteemme Tee löytöjä nettikaupastamme Moottoriurheilu on lähellä sydäntämme Rallikyyditykset jokaiseen lähtöön Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
Pitkä ja vauhdikas rallihistoria juontaa juurensa kultaiselta 80-luvulta
Rallitiimimme esittely Tuoreimmat moottoriurheilu-uutisemme kilpailukalustomme Kilpailukautemme tulokset ja raportit Rallihistoriamme Rallikuva-arkistomme Vauhdikkaat raceleffat Kannusta Ari Könöstä Yhteistyökumppanit vauhdissamme mukana
Highslide JS Highslide JS
Pitkä ja vauhdikas rallihistoria juontaa juurensa kultaiselta 80-luvulta - Rallipastori on kilpaillut lukuisilla automerkeillä.

Ari Könosen kilpailijaura alkoi vuonna 1983 hänen osallistuttua Savonlinnassa rallisprint -kilpailuun. Auto oli silloin Ford Fiesta ja ensimmäisen kilpailun tuloksena oli luokkavoitto. Tämän kilpailun jälkeen Fiesta vaihdettiin tehokkaampaan Escortiin, jolla tuli sitten kurvailtua vaihtelevalla menestyksellä pari vuotta.

Yleiseen luokkaan noustuaan hankki Könönen kalustokseen Audin. Varkaudessa hän ajoi sillä ensimmäisen kerran yleiskilpailun voittoon, samassa kisassa Tommi Mäkinen voitti junioreiden yleiskilpailun.

Mestarin opissa

Rallissa Könönen oli kahdessa kilpailussa silloisen Suomen mestarin Timo Heinosen kartanlukijana. Parhaana opetuksena hän pitää sitä, että silloin vierestä pääsi seuraamaan sitä, miten voitosta todella taistellaan.

Yhteistyö päättyi siihen, että Ari osti Heinosen kilpa-auton. Turun rallissa ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen tuntui hienolta. Könönen oli yleiskilpailun toisella sijalla Heinosen ollessa 10. Iloa ei kestänyt pitkään, sillä toisella erikoiskokeella Arin matka sitten loppui rajuun ulosajoon. Mieleen jäi Heinosen toteamus tauolla, ettei kilpailu ole vielä ajettu loppuun.

1990-luvun alkupuoliskon Könönen kilpaili Lancialla. Liika rämäpäisyys oli jäänyt ja niinpä kovista vastustajista huolimatta hän voitti peräkkäin lähes kolmekymmentä kilpailua. Kolme vuotta hänellä oli lainassa Subaru Impreza. Menestystäkin tuli, mutta auton tekniikka oli liian hienoa ja altis rikkoontumaan. Pitkiäkin kilpailutaukoja tuli odotellessa autoon varaosia. Seuraavaan autoonsa, Mitsubishi Lancer Evolution III Könönen oli tyytyväinen. Se oli teknisesti varma kilpa-auto.

Vuonna 2001 Mitsubishi Lancer Evolution III vaihtui kutosversion malliksi. Tuosta hetkestä aina tähän päivään saakka Könönen on tiukasti taistellut niin ralli- kuin rallisprint kilpailujen voitoista. Hänen ralliuransa parhain saavutus tapahtui vuonna 2003 rallisprintin Suomen Mestaruuden varmistuttua.

Nykypäivänä Ari Könönen kilpailee valikoidusti niin ralli- kuin rallisprint kilpailuja FIN-R luokan Mitsubishi Lancer Evolution IX autolla.